Kan je groene aanslag verwijderen op een milieuvriendelijke manier?

Groene aanslag is een veel voorkomend probleem en ontstaat makkelijk op tuinmeubilair, terrassen, vlonders en steigers en wordt veroorzaakt door mossen en algen.

Aan het begin van het voorjaar hebben veel plaatsen buiten lange tijd geen zon meer gehad waardoor de mossen en algen kans hebben gekregen om te groeien. Het verwijderen van deze groene aanslag in uw tuin of van uw tuinmeubelen is dan ook echt een typisch leuk klusje voor het voorjaar. Bent u op zoek naar een doeltreffende manier om groene aanslag te verwijderen op een milieuvriendelijke manier? Lees dan verder.

Doeltreffend en minder milieuvriendelijk

Veelgebruikte middelen die gebruikt worden voor het verwijderen van groene aanslag zijn zout/strooizout, chloor/bleek, Groene aanslagverwijderaar HG en ammoniak. Helaas zijn deze middelen slecht voor het milieu. Round-up is ook een veelgehoorde tip, maar dat werkt niet tegen groene aanslag, enkel tegen onkruid.

Milieuvriendelijk groene aanslag verwijderen

Bent u op zoek naar een doeltreffende, milieuvriendelijke en gemakkelijke manier voor het verwijderen van algen en tevens groene aanslag te voorkomen? Dan heeft u nu gevonden wat u zocht!

Met GRIPWOOD kunt u groene aanslag verwijderen zonder het hout of de steen aan te tasten. Met GRIPWOOD groene aanslag verwijderaar betekent dat de levensduur van uw hout verlengd wordt, uw spullen UV-, water- en weersbestendig worden, u het hout niet meer hoeft schoon te maken, uw hout niet langer glas is en nauwelijks tot geen verandering van het aanzicht.

De oplosmiddelen die in de producten van GRIPWOOD zitten voldoen aan alle eisen binnen de Nederlandse normeringen en zijn compleet milieuvriendelijk.

De voordelen van GRIPWOOD

 • Hout behandelen en klaar zijn in 4 simpele stappen
 • Voor minimaal 2 jaar klaar en vrij van groene aanslag en mossen; geen extra onderhoud
 • Groene alg en schimmels binnen een paar minuten weggeboend.
 • UV-werend, water- en olieafstotend, door impregneren van hout

Groene aanslag verwijderen met GRIPWOOD Cleaner

Het verwijderen van groene aanslag is een klus die zo geklaard is.  Met GRIPWOOD Cleaner in slechts 6 stappen ben kun je onbezorgd 6 jaar genieten van een schone steiger, vlonder of terras. De dag voor, tijdens en na de behandeling van het hout moet het droog zijn buiten.

 1. Zorg dat het hout schoon en droog is.
 2. Breng laag 1 aan
 3. Laat het 20 minuten drogen
 4. Breng haaks daarop laag 2 aan
 5. Na 2 uur gebruiksklaar
 6. Na 12 uur water- en olie afstotend

Ook de GRIPWOOD Cleaner is makkelijk aan te brengen.

 1. Oppervlak nat maken
 2. Cleaner aanbrengen
 3. Schrobben tot het bruist
 4. 15 minuten laten intrekken
 5. Opnieuw natmaken en 15 minuten intrekken
 6. Afspoelen met schoon water

Nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Groene aanslag verwijderen met GRIPWOOD Cleaner en Care

Groene aanslag verwijderen kan met Gripwood Cleaner of met Gripwood Care. Beide producten zijn een waterafstotend en olie-afstotend impregnatiemiddel op basis van nano coating voor hout. Door de toevoeging van diverse anti-stoffen kunt u de groene aanslag eenvoudig verwijderen, maar blijft de kwaliteit van het hout of de steen gelijk.

Bovendien hoeft groene aanslag verwijderen niet duur te zijn. GRIPWOOD is namelijk al te koop vanaf €19,95 per liter! Om groene aanslag te verwijderen bestelt u GRIPWOOD Cleaner of Care direct online.

Producten die u nog meer kunt gebruiken voor u tuin kunt u in onze webshop vinden.

Groene aanslag verwijderen?

Bekijk hieronder in deze video GRIPWOOD werkt.